7c2e21b66fe2092f2389d5d702456712_L.jpgΞεκινήσαμε το ταξίδι στο Facebook πριν ενάμιση περίπου χρόνο σε μια προσπάθεια ενημέρωσης για τα προγράμματα υποτροφιών και των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων του ΙΚΥ. Μας τιμήσατε με την ενεργή συμμετοχή σας και εμείς από την μεριά μας, προσπαθήσαμε να είμαστε παρόντες 24 ώρες το 24ωρο, κάθε μέρα, Κυριακές και γιορτές απαντώντας σε κάθε σας ερώτηση και δίνοντας πληροφορίες σε ερωτήματα και προβληματισμούς που σας απασχολούσαν. 

 α αποτελέσματα εντυπωσιακά! Η συνολική απήχηση σελίδας ακούμπησε πάνω από 4.000.000 ανθρώπους!Ανθρώπους που τους αφορά η εκπαίδευση, η μάθηση, η Αριστεία! Ανθρώπους που βαθειά πιστεύουν την παιδεία σαν μοχλό ανάπτυξης μιας χώρας σε βαθειά κρίση! Ανθρώπους που βαθειά πιστεύουν την Αριστεία ως τον μόνο ρεαλισμό για φυγή προς τα μπρος!

Έτσι η επίσημη σελίδα του ΙΚΥ αναδείχτηκε στις πρώτες θέσεις στην Ελλάδα ανάμεσα σε σελίδες εκπαιδευτικού περιεχομένου και έφτασε να είναι η πρώτη σελίδα στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανάμεσα σε 33 χώρες που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+!

Όταν ανέβαινε στη σελίδα μας κάποιο φωτεινό παράδειγμα διάκρισης και επιβράβευσης, διαπιστώναμε ότι όλο το κοινό μας «ανέβαινε» μαζί του γιατί αποτελούσε και αυτό ένα κομμάτι αυτής της άλλης Ελλάδας. Της Ελλάδας της Προσπάθειας, της Αριστείας, της Ελπίδας, του Ονείρου, του Αύριο, της δικής μας τελικά Ελλάδας.

Αποφασίσαμε λοιπόν να ανεβάζουμε καθημερινά ιστορίες Αριστείας που πιθανώς να μας ξέφευγαν από κάθε γωνιά της χώρας, γνωστοποιώντας την προσπάθεια σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό.

Προσκαλούμε όλους τους υποτρόφους μας, τους μαθητές και τους φοιτητές, τους συμμετέχοντες στα ευρωπαϊκά προγράμματα (Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius, Grundtvig) του ΙΚΥ, τους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΔΕΠ να συμμετέχετε σε αυτή την δράση της Αριστείας, στέλνοντας και κοινοποιώντας στο ΙΚΥ κάθε διάκριση και επιβράβευση δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την εκπαίδευση, σχέδια Ευρωπαϊκών προγραμμάτων κατά την υλοποίηση την ολοκλήρωση τους και κάθε διάκριση που πιθανόν να μην μας έχει γίνει γνωστή. Όλες οι ιστορίες, οι δικές σας ιστορίες, θα ανεβαίνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ΙΚΥ. Σας καλούμε σε αυτό το ταξίδι της Αριστείας γιατί εδώ στο ΙΚΥ η προσπάθεια, η επιβράβευση και η Αριστεία είναι το αναμενόμενο!

Αναμένουμε και ευχαριστούμε για την ενεργή σας συμμετοχή!

Πρακτικές πληροφορίες:
Μπορείτε να στέλνετε τις ιστορίες σας (μέχρι 300 λέξεις) με συνοδεία φωτογραφίας ή βίντεο σε καλή ανάλυση είτε στο [email protected] είτε με προσωπικό μήνυμα στη σελίδα του ΙΚΥ στο Facebook.

Αν έχετε δημιουργήσει κάποια ιστοσελίδα ή κάποιο άλλο καινοτόμο ηλεκτρονικό υλικό θα χαρούμε πολύ να το μοιραστείτε μαζί μας!