Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών ανακοινώνει ότι υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια για επιχορήγηση συμμετοχής ιδρυμάτων/οργανισμών εκπαίδευσης και κατάρτισης σε Σεμινάρια Εξεύρεσης Εταίρων. Η συμμετοχή στο Σεμινάριο στοχεύει στην εξεύρεση εταίρων και στην προετοιμασία συνεργασιών για τις οποίες θα υποβληθούν αιτήσεις στο πλαίσιο της Γενικής Πρόσκλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το 2015.

Τα Σεμινάρια Εξεύρεσης Εταίρων διοργανώνονται από τις Εθνικές Μονάδες των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Erasmus+ και αφορούν την εξεύρεση συνεργατών και την προετοιμασία αιτήσεων στο πλαίσιο της Βασικής Δράσης 2 του Προγράμματος Erasmus+. Στα εν λόγω σεμινάρια εκπρόσωποι από διάφορα ευρωπαϊκά ιδρύματα/οργανισμούς έχουν την ευκαιρία να βρουν εταίρους για μια μελλοντική συνεργασία και να συζητήσουν το θέμα και άλλες παραμέτρους της συνεργασίας τους.

Τα άτομα τα οποία θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν για συμμετοχή σε Σεμινάριο Επαφών θα καθορίζεται από την εκάστοτε πρόσκληση της Εθνικής Μονάδας.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρόσκλησης για δήλωση ενδιαφέροντος έχει ανακοινωθεί το ακόλουθο Σεμινάριο Εξεύρεσης Εταίρων:

Προσχολική Εκπαίδευση και Φροντίδα ( Στρατηγική Σύμπραξη στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης )

Τίτλος: Early Childhood Education and Care

26-30 Νοεμβρίου 2014, Bruges, Βέλγιο

Αριθμός διαθέσιμων θέσεων: 2

Κόστος Σεμιναρίου: 700 ευρώ (καλύπτει συμμετοχή στο σεμινάριο, υλικό, γεύματα και διαμονή).

Εκτιμώμενο κόστος ταξιδίου: 450 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες για το εν λόγω σεμινάριο μπορείτε να βρείτε εδώ

Κάλυψη εξόδων: 95% των συνολικών ανωτέρω δαπανών θα καλυφθεί από το ΙΚΥ

Σύντομη περιγραφή:

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ως Εθνική Μονάδα για το ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Erasmus+, ενισχύει τη δικτύωση μεταξύ δυνητικών αιτούντων στη δράση ΚΑ2 /Στρατηγικές Συμπράξεις μέσω της συμμετοχής των τελευταίων σε σεμινάριο εξεύρεσης εταίρων στην πόλη Bruges του Βελγίου .

Το σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί από τις 26-30 Νοεμβρίου 2014 με πρωτοβουλία της Εθνικής Μονάδας του Βελγίου αφορά σε σχολεία ή/και άλλους φορείς σχολικής εκπαίδευσης που ενδιαφέρονται να υποβάλλουν αίτηση για Στρατηγική Σύμπραξη στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης με θέμα την «Προσχολική Εκπαίδευση και Φροντίδα» (Early Childhood Education and Care).

Το ΙΚΥ θα αναλάβει να καλύψει τα έξοδα δύο (2) συμμετεχόντων σε ποσοστό 95%.Λόγω της θεματικής στόχευσης του σεμιναρίου, αναμένεται ότι τουλάχιστον ο ένας εκ των δύο συμμετεχόντων θα επιλεγεί από το χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγείο).

Εφόσον υπάρξουν περισσότεροι από δύο φορείς που ενδιαφέρονται να στείλουν προσωπικό τους, το ΙΚΥ –Εθνική Μονάδα θα δώσει προτεραιότητα σε ιδρύματα/οργανισμούς που δεν έχουν λάβει στο παρελθόν επιχορήγηση για συμμετοχή σε Συμπράξεις.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να υποβάλλουν μια φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος όπου θα αιτιολογούν την απόφαση τους να δηλώσουν συμμετοχή (200 λέξεις κατ’ ανώτατο).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2103726348 και 2103726397 ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [email protected]