foto 1 unesco

08-12-23 Σεμινάριο με θέμα «Εκπαίδευση κατά του αντισημιτισμού, της μισαλλοδοξίας και των διακρίσεων στην Ελλάδα: βασικά στοιχεία για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών» (4 και 5  Δεκεμβρίου 2023, Αθήνα)

Στις 4 και 5 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην αίθουσα «Γαλάτεια Σαράντη» του Υπουργείου, Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού (ΥΠΑΙΘΑ) σεμινάριο με θέμα «Εκπαίδευση κατά του αντισημιτισμού, της μισαλλοδοξίας και των διακρίσεων στην Ελλάδα: βασικά στοιχεία για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών» (“Educating against antisemitism, intolerance and discrimination in Greece: essential elements for teacher training”). Το σεμινάριο συνδιοργάνωσαν η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του ΥΠΑΙΘΑ, η UNESCO, το Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΑΣΕ (OSCE/ODIHR) και το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν:

  • ο κ. Γιώργος Καλαντζής, Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του ΥΠΑΙΘΑ,
  • ο κ. Δαυίδ Σαλτιέλ , Πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος,
  • η κ. Katharina Von Schnurbein, συντονίστρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καταπολέμηση του Αντισημιτισμού και την προώθηση της εβραϊκής ζωής, (διαδικτυακά)
  • η κ. Χρυσούλα Αλειφέρη, Πρέσβυς, Ειδική Απεσταλμένη του Υπουργείου Εξωτερικών για την καταπολέμηση του Αντισημιτισμού και την προάσπιση της μνήμης του Ολοκαυτώματος και
  • η κ. Heather Mann, Associate Project Officer στο Τμήμα Εκπαίδευσης για την Παγκόσμια Ιθαγένεια και την Ειρήνη της UNESCO.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν πανεπιστημιακοί, στελέχη πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μάχιμοι εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι των ισραηλιτικών κοινοτήτων. 

Σε ένα κλίμα δημιουργικό ενημερώθηκαν, αντάλλαξαν απόψεις και εμπλούτισαν το οπλοστάσιό τους με υλικό χρήσιμο για εκπαιδευτικές πρακτικές οι οποίες θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση του αντισημιτισμού, της μισαλλοδοξίας και των διακρίσεων, που απειλούν την κοινωνική συνοχή.

foto 2 unesco

Ετικέτες