School Calendar 2023 2024 WORD Publication List 283 A4 2

06-10-23 Έκθεση του Δικτύου Ευρυδίκη με θέμα The organization of school time in Europe. Primary and general secondary education – 2023/2024

Το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ δημοσιεύει το σχολικό ημερολόγιο για το 2023/24»

Το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πληροφόρησης για την οργάνωση και λειτουργία των εκπαιδευτικών συστημάτων στην Ευρώπη, δημοσιεύει την έκθεση με τίτλο «The Organisation of School Time in Europe. Primary and General Secondary Education – 2023/24» (Οργάνωση του Σχολικού Χρόνου στην Ευρώπη. Πρωτοβάθμια και Γενική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση – 2023/24) από τη σειρά εκδόσεων Facts & Figures.

Πώς οργανώνεται η σχολική χρονιά στα σχολεία της Ευρώπης; Η έκθεση με τίτλο: «The Organisation of School Time in Europe. Primary and General Secondary Education – 2023/24» δίνει εθνικά στοιχεία για τον αριθμό των σχολικών ημερών στο διδακτικό έτος, την έναρξη και τη λήξη του σχολικού έτους, την περίοδο και τη διάρκεια των σχολικών εορτών και καλύπτει τόσο την πρωτοβάθμια όσο και τη γενική δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η έκθεση, παρά τις διαφορές, υπάρχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ των χωρών, ως προς  τη δομή του σχολικού έτους. Συγκεκριμένα, σε 11 χώρες, τα σχολεία ξεκινούν την 1η Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, η διάρκεια των θερινών διακοπών ποικίλλει πολύ: Λιγότερο από 7 εβδομάδες στις Κάτω Χώρες, σε ορισμένα ελβετικά καντόνια και στο Λιχτενστάιν ενώ διαρκούν 12 εβδομάδες ή περισσότερο για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα, τη Λετονία, τη Μάλτα και την Τουρκία.

Η έκθεση αφορά τις 37 Ευρωπαϊκές χώρες (27 εκπαιδευτικά συστήματα κρατών μελών) που συμμετέχουν στο Erasmus+ programme της Ε.Ε. και  είναι διαθέσιμες στην αγγλική γλώσσα, στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Μονάδας του Δικτύου  ΕΥΡΥΔΙΚΗ, στο σύνδεσμο: 

https://eurydice.eacea.ec.europa.eu/publications/organisation-school-time-europe-primary-and-general-secondary-education-20232024

Το Δελτίο Τύπου ΕΔΩ

The report in PDF form 

                                                                                       

Ετικέτες