20230329 154122

30-3-23 Συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας για συνεργασία στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης

Την Τετάρτη 29.03.2023 υπεγράφη συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Νεολαίας της Γαλλικής Δημοκρατίας, με σκοπό την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε θέματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Τη συμφωνία υπέγραψαν ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας κ. Γεώργιος Βούτσινος και ο Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου και Σύμβουλος για τη συνεργασία και την πολιτιστική δράση, κ. Nicolas Eybalin, εκπροσωπώντας τον Γάλλο Πρέσβη κ. Patrick Maisonnave.

Τα Συμβαλλόμενα μέρη εξέφρασαν την κοινή τους επιθυμία να συμβάλλουν στην περαιτέρω προώθηση και ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, της μαθητείας και της διά βίου μάθησης στις δύο χώρες, ενθαρρύνοντας τη διεξαγωγή κοινών δράσεων και συμπράξεων που θα ξεκινήσουν αμέσως, πριν από το καλοκαίρι 2023 στους ακόλουθους τομείς:

  • Υποστήριξη των σχεδίων συνεργασίας σε τομείς μείζονος ενδιαφέροντος για τις δύο χώρες.
  • Ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών αναφορικά με τα εθνικά εκπαιδευτικά συστήματα, τα προγράμματα σπουδών και τις δομές επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης των δύο χωρών.
  • Ενίσχυση της αμοιβαίας γνωριμίας και της συμβατότητας των συστημάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης των δύο χωρών.
  • Προώθηση των ανταλλαγών μεταξύ γαλλικών και ελληνικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και κέντρων επαγγελματικής κατάρτισης.
  • Ενθάρρυνση της κινητικότητας εκπαιδευτικών, εκπαιδευτών, καταρτιζόμενων, μαθητευόμενων και μαθητών, ειδικότερα στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
  • Προώθηση της γαλλικής γλώσσας και της διδασκαλίας της σε επαγγελματικούς τομείς που καθορίζονται από κοινού.
  • Ανάπτυξη προγραμμάτων προαγωγής της αριστείας.
Ετικέτες