0

29-03-2023 Τελική εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας 2022 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε  η τελική εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας στις 28 Μαρτίου 2023 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως και η Γενική Διευθύντρια Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Θέμιδα Χριστοφίδου.

Ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας, κ. Γεώργιος Βούτσινος κήρυξε την έναρξη της εκδήλωσης και τόνισε ότι το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας παρείχε άφθονες ευκαιρίες για τις νέες και τους νέους να πληροφορηθούν, να ευαισθητοποιηθούν, να γνωρίσουν νέες διεξόδους, να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες μάθησης, κι έτσι να αποκτήσουν τις γνώσεις, δεξιότητες, ικανότητες, αξίες και στάσεις που χρειάζονται για να προχωρήσουν μπροστά με αυτοπεποίθηση. Υπογράμμισε επίσης, ότι το Έτος έδωσε στη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας την ώθηση να κινητοποιήσει ακόμα πιο δυναμικά τον τομέα νεολαίας και να επικεντρωθεί στο κληροδότημά του, ώστε κάθε έτος οι νέοι άνθρωποι να είναι στο επίκεντρο των πολιτικών και των προσπαθειών που γίνονται από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στον τομέα της νεολαίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν οι δράσεις του ΕΥΥ 2022 από την Εθνική Συντονίστρια του Έτους, κα Κωνσταντίνα Πισλή, δράσεις που προώθησαν τους στόχους του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας από τον κ. Χάρη Κούντουρο, Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, τον κ. Κωνσταντίνο Δέρβο, Πρόεδρο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, την κα Ιωάννα Λυτρίβη, Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΕΟΠΠΕΠ καθώς και εισηγήσεις αναφορικά με τις καλές πρακτικές της χώρας στον τομέα των ερευνών στο πλαίσιο του ΕΥΥ 2022 από τις κ.κ. Μανίνα Κακεπάκη και Κατερίνα Ηλιού (ΕΚΚΕ), Λίνα Κροτσέτη (UNICEF) και Γεωργία Γκόνου (ΕΕΤΑΑ). 

Στη συνέχεια υπεγράφη η Προκήρυξη της διαδικασίας ανακήρυξης της 1ης  Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας, από τους κ.κ. Γιώργο Βούτσινο, Γενικό Γραμματέα ΕΕΚΔΒΜ&Ν, Δημήτρη Παπαστεργίου, Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και Σπυρίδωνα Σπυρίδωνος, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης. Επίσης, παρουσιάστηκαν τα  πρότζεκτ των διακριθέντων στον Εθνικό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων 2022 από την κα Μαρία Καλδή, Προϊσταμένη του Τμήματος Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων για τη Νεολαία της Γενικής Γραμματείας ΕΕΚΔΒΜ&Ν και βραβεύτηκαν οι μαθητές που διακρίθηκαν στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων 2022 από την κα Θέμιδα Χριστοφίδου.

Επιπλέον, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Τέχνη, μια σιωπηλή επανάσταση» από την κα Αγγελική Λύτσιου, Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτισμού και Νεανικής Καλλιτεχνικής Δημιουργίας, της Γενικής Γραμματείας ΕΕΚΔΒΜ&Ν, καθώς και δράσεις ενταγμένες στο Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας από την κα Βάνα Σωτηροπούλου, Προϊστάμενη του Τμήματος Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης του ΙΚΥ και τον κ. Παναγιώτη Μουμτσάκη, Μέλος της Επιτροπής ΕΥΥ2022.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακά τραγούδια από την χορωδία/ορχήστρα του Δημόσιου ΙΕΚ Μεταμόρφωσης υπό τη Διεύθυνση του μαέστρου Ιωάννη Μακρή ενώ έργα των καταρτιζόμενων των δημόσιων ΙΕΚ Γλυφάδας και Χαϊδαρίου εκτέθηκαν στο φουαγιέ της αίθουσας.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

 

Ετικέτες