IMG-20210423-WA0007.jpg

23-04-21 Η Ζέττα Μακρή στο «Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη & Ελένης Γαρεδάκη» για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

23 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων και η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή δέχτηκε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση του «Μουσείου Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη», που εδρεύει στα Χανιά, για ένα σύντομο ψηφιακό ταξίδι και μια διαδικτυακή ξενάγηση στους χώρους του.

Την Υφυπουργό Παιδείας καλωσόρισαν ο ιδρυτής και εμπνευστής του Μουσείου, κ. Γιάννης Γαρεδάκης, ιδρυτής και εκδότης της εφημερίδας «Χανιώτικα Νέα» και η διευθύντρια του Μουσείου, κ. Έλια Κουμή.

Η Υφυπουργός περιπλανήθηκε στο μουσείο με την καθοδήγηση της διευθύντριας κ. Έλιας Κουμή και γνώρισε την ιστορία της τυπογραφίας μέσα από αυθεντικά πιεστήρια, μηχανήματα, εργαλεία και εκδόσεις.

Η κ. Μακρή δήλωσε εντυπωσιασμένη από τον πλούτο των εκθεμάτων, την ποιοτική αισθητική προσέγγιση της επιστήμης και της τέχνης της τυπογραφίας, την επιστημονική και εμπεριστατωμένη εργασία, που αναδεικνύουν το Μουσείο Τυπογραφίας σε κοιτίδα γνώσης και πολιτισμού.

Συνεχάρη εγκάρδια τον κ. Γαρεδάκη για την πολύτιμη προσφορά του στην πολιτιστική κληρονομιά και ευχήθηκε το Μουσείο Τυπογραφίας να συνεχίσει να διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο στον πολιτισμό και στην παιδεία.

Η Υφυπουργός Παιδείας υπέγραψε ψηφιακά στο διαδικτυακό βιβλίο φίλων και επισκεπτών του μουσείου και ανανέωσε την επαφή της με το Μουσείο Τυπογραφίας σε μια διά ζώσης επίσκεψη.

«Η ημέρα σήμερα μου επεφύλασσε μια μεγάλη έκπληξη! Είχα ακούσει για το Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη & Ελένης Γαρεδάκη, είχα διαβάσει σχετικά αλλά αυτή η εμπειρία δε συγκρίνεται με καμία περιγραφή! Έχω εκφράσει στον κ. Γαρεδάκη τα συγχαρητήρια μου και την εκτίμηση, που αισθάνομαι προς το πρόσωπό του. Ένας άνθρωπος, που καταφέρνει να κάνει κάτι τόσο σπουδαίο, αξίζει θαυμασμό και αναγνώριση. Χαίρομαι που γνώρισα τον ίδιο, χαίρομαι που «περπάτησα» στο Μουσείο Τυπογραφίας, που η μυρωδιά από το μελάνι και το χαρτί διαπέρασε την οθόνη μου και το αποτύπωμα της επίσκεψης αυτής θα μείνει με τόσο φωτεινά χρώματα στην ψυχή μου!

Άκουσα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα εκπαιδευτικά προγράμματα, που έχει εκπονήσει και προσφέρει το μουσείο σε εκπαιδευτικούς και μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και χαίρομαι για τις πρωτοβουλίες και τη συμβολή του στην ολόπλευρη ανάπτυξη παιδιών και εφήβων μέσα στο ευρύτερο μαθησιακό περιβάλλον.

Η απήχηση του έργου, που συντελείται εδώ είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της αξίας του!

Σας ευχαριστώ πολύ για την ξενάγηση! Από σήμερα αποκτήσατε ακόμα μια ένθερμη φίλη!

Σας ευχαριστώ και για την ευκαιρία, που μου δώσατε, να τιμήσω την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων μέσα από τον χώρο του Μουσείου Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη στα Χανιά».

 

Ετικέτες