rsz Ζ03 1

15-09-20 Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασίλης Διγαλάκης σε σχολεία του Ν. Χανίων για τους αγιασμούς και την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Σαφές μήνυμα στήριξης των σχολείων της περιφέρειας έστειλε τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βασίλης Διγαλάκης.

Ο κ. Διγαλάκης επισκέφθηκε το Γυμνάσιο και το ΓΕΛ Βουκολιών (Δήμος Πλατανιά Χανίων), το 1ο Γυμνάσιο Κισάμου, το ΓΕΛ Κισάμου και το ΕΠΑΛ Κισάμου (Δήμος Κισάμου Χανίων), όπου παραβρέθηκε στις τελετές αγιασμού -στην Κίσαμο ο αγιασμός έγινε χοροστατούντος του μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιου- και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπαιδευτικούς, μαθητές, με τους δημάρχους Πλατανιά και Κισάμου, Γιάννη Μαλανδράκη και Γιώργο Μυλωνάκη και με συνεργάτες τους.

«Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στην περιφέρεια αξίζουν και πρέπει να έχουν τις ίδιες συνθήκες με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στα αστικά κέντρα. Γι’ αυτόν τον λόγο η προσπάθειά μας για τη στήριξη της περιφέρειας και των συνθηκών που έχουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία της περιφέρειας είναι διαρκής και δεδομένη», σημείωσε ο κ. Διγαλάκης.

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, επισημαίνοντας ότι «σε αυτό το νέο ξεκίνημα, με τις μαθήτριες και τους μαθητές να επιστρέφουν, υπό νέες συνθήκες, στον φυσικό τους χώρο, τις σχολικές αίθουσες, το σχολείο, πέραν της πολύπλευρης μόρφωσης, καλείται να δώσει, παράλληλα, κι ένα μάθημα ζωής, υπευθυνότητας και προσαρμογής στις δυσκολίες. Η υγειονομική πρόληψη και ασφάλεια απαιτεί ακόμα μεγαλύτερα αποθέματα υπομονής, αντοχής και αυτοπειθαρχίας για όλους: μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς».

Παράλληλα, τόνισε ότι η Πολιτεία έχει λάβει τα καλύτερα δυνατά μέτρα προστασίας, ώστε να επιτευχθεί η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή των μαθημάτων και να αποφευχθεί η διασπορά της νόσου.

Ο κ. Διγαλάκης αναφέρθηκε, τέλος, στο περιστατικό που σημειώθηκε στο 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου, στα Χανιά, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση - καταγγελία τού Συλλόγου Διδασκόντων, υπογραμμίζοντας ότι «ενέργειες λεκτικής και σωματικής βίας στα σχολεία είναι απαράδεκτες και δεν μπορεί ούτε πρόκειται να γίνουν ανεκτές». 

«Η εκπαιδευτική κοινότητα αποτελεί τον στυλοβάτη της προσπάθειας που καταβάλλουμε συνολικά ως κοινωνία για την επαναλειτουργία των σχολείων υπό νέους κανόνες, που οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε», επισήμανε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, τονίζοντας ότι «σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την εκπαιδευτική κοινότητα».

«Συντάσσομαι με την υπουργό Νίκη Κεραμέως, η οποία παρενέβη στο συγκεκριμένο ζήτημα και ζήτησε να κατατεθεί σχετική αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τις περαιτέρω ενέργειες. Εκφράζω την απόλυτη στήριξη και συμπαράστασή μου στον Σύλλογο Διδασκόντων και στον εκπαιδευτικό που δέχθηκε αυτή την ανοίκεια και καταδικαστέα επίθεση», σημείωσε ο κ. Διγαλάκης.

Ετικέτες