ΔΙΓΑΛΑΚΗΣ ΜΙΤ

27-12-19 Συνάντηση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με τον Σύλλογο Φοιτητών ΜΙΤ

Την ευκαιρία που παρέχει η διεξαγωγή του European Career Fair του ΜΙΤ για την προσέλκυση και επιστροφή Ελλήνων επιστημόνων στην Ελλάδα από το εξωτερικό, ανέδειξε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βασίλης Διγαλάκης, σε συνάντηση που είχε τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου με το Σύλλογο Ελλήνων Φοιτητών του Massachusetts Institute of Technology (ΜΙΤ). Το European Career Fair του ΜΙΤ είναι το μεγαλύτερο Career Fair στις Η.Π.Α. με επίκεντρο την Ευρωπαϊκή αγορά και θα πραγματοποιηθεί στο campus του MIT από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2020. Απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές και νέους επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να εργαστούν ή να συνεχίσουν τις σπουδές και το ερευνητικό τους έργο στην Ευρώπη. Πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η διοργάνωση είναι ανοιχτή τόσο σε εταιρείες και νεοφυείς επιχειρήσεις, όσο και σε μη κερδοσκοπικά ιδρύματα και οργανισμούς, όπως πανεπιστήμια ή ερευνητικά κέντρα.

O κ. Διγαλάκης επισήμανε ότι «τέτοιες δράσεις δίνουν τη δυνατότητα διασύνδεσης της αγοράς εργασίας με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό που βρίσκεται εκτός της χώρας, γεγονός που μπορεί να συμβάλει στην ανάσχεση του φαινομένου του brain drain».

Στο συγκεκριμένο Career Fair, οι επιστημονικοί κλάδοι ενδιαφέροντος αφορούν σε Επιστήμες Μηχανικών και Τεχνολογίας, Θετικές Επιστήμες και Βιολογία, Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οικονομικά και συμμετέχουν φοιτητές από το MIT, το Harvard, το Boston University, το Northeastern University αλλά και από άλλα πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Οι θέσεις που προσφέρονται στη διοργάνωση περιλαμβάνουν θέσεις μόνιμης απασχόλησης σε επιχειρήσεις και μέλη ΔΕΠ, πρακτική άσκηση, προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών ή έρευνας. Συμμετέχουν επίσης, ορισμένες εκ των κορυφαίων επιχειρήσεων και οργανισμών του ευρωπαϊκού χώρου και είναι ενθαρρυντικό ότι έχουν εξασφαλιστεί θέσεις για τη συμμετοχή ελληνικών εταιρειών σε συνεργασία και με τον Σύλλογο Ελλήνων Φοιτητών του (ΜIT).

Η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων συμμετοχής λήγει στις 10 Ιανουαρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το http://tiny.cc/g60yhz ή επικοινωνήστε μέσω του [email protected]