rsz ΑΦΙΣΑ mediterranea 19 school of waters open call

12-12-19 Προκήρυξη της 19ης Biennale Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου MEDITERRANEA 19 «School of Waters»

Το Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων δια της Διεύθυνσης Νέας Γενιάς της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης, με στόχο την υποστήριξη του διαπολιτισμικού διαλόγου μεταξύ των νέων και την ενίσχυση και ανάδειξη της νεανικής καλλιτεχνικής δημιουργίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, προσκαλεί τους νέους καλλιτέχνες της χώρας μας, ηλικίας 18 μέχρι 35 ετών (να έχουν γεννηθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 1984), να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στη 19η Biennale των Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου.

Η 19η Biennale Νέων Δημιουργών _ MEDITERRANEA 19 «School of Waters», διοργανώνεται με τη συνεργασία του Διεθνούς Οργανισμού BJCEM-Biennale des jeunes créateurs de l’Europe et de la Méditerranée (Biennale Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου) και της Δημοκρατίας του Σαν Μαρίνο (Κρατική Γραμματεία για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό της Δημοκρατίας του Σαν Μαρίνο, Πολιτιστικές Υπηρεσίες και Πανεπιστήμιο της Δημοκρατίας του Σαν Μαρίνο), θα φιλοξενηθεί στην πόλη του Σαν Μαρίνο από τις 22 μέχρι και τις 25 Οκτωβρίου 2020 και θα φέρει κοντά νέους καλλιτέχνες της Ευρώπης και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου. Σε αυτό το γεωπολιτικό περιβάλλον, η MEDITERRANEA 19 - School of Waters «στοχεύει στο να φέρει στην επιφάνεια ανταλλαγές και υβριδισμούς, καθώς και την διασταυρούμενη πολυ-πολιτισμική διασπορά του παγκοσμιοποιημένου Μεσογειακού χώρου».

Η BJCEM είναι ένα διεθνές δίκτυο, μοναδικό στον Ευρω-Μεσογειακό χώρο, -  της οποίας η Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, διά της Διεύθυνσης Νέας Γενιάς, αποτελεί ιδρυτικό μέλος - με περισσότερα από 50 μέλη και εταίρους από χώρες της Ευρώπης, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, χάρη στην υποστήριξη των οποίων καθίσταται δυνατή ανελλιπώς η διοργάνωση της Biennale που εξασφαλίζει τη συμμετοχή νέων καλλιτεχνών από τις περιοχές που εκπροσωπούν.

Στους στόχους-προτεραιότητες του διεθνούς δικτύου της BJCEM είναι να δώσει σε νέους καλλιτέχνες ευκαιρίες που διευκολύνουν και προωθούν την κινητικότητά τους στο διεθνές επίπεδο, την ανταλλαγή ιδεών, την αλληλο-κατανόηση, το διαπολιτισμικό διάλογο, τη συνεργασία, την εκπαίδευση και την κατάρτιση, συμβάλλοντας έτσι στην προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη.

Η Πρόσκληση απευθύνεται σε όλες και όλους τους δημιουργούς, καλλιτέχνες, συγγραφείς και ερευνητές 18 μέχρι 35 ετών (γεννημένοι από την 1η Ιανουαρίου 1984) Έλληνες ή/και διαμένοντες νόμιμα στην Ελλάδα.

Η υποβολή φακέλων δεν απαιτεί κόστος και η πρόσκληση είναι ανοιχτή σε όλους τους νέους δημιουργούς, ανεξάρτητα από φύλο, θρησκεία, κοινωνικές ή πολιτικές συμπεριφορές και στάσεις.

Καλλιτέχνες που έχουν επιλεγεί και έχουν συμμετάσχει σε δύο προηγούμενες Biennale, δεν μπορούν να υποβάλουν υποψηφιότητα.

Η επιλογή των νέων καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν στη 19η Biennale στο Σαν Μαρίνο θα πραγματοποιηθεί, μετά από αξιολόγηση του συνόλου των αιτήσεων που θα υποβληθούν στον Διεθνή Οργανισμό Bjcem, με ευθύνη της ομάδας των επιμελητών του διακρατικού ερευνητικού προγράμματος «A Natural Oasis? A Transnational Research Programme, 2018-2020» και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2020 στους ιστότοπους του κάθε μέλους της Ένωσης, καθώς και στον ιστότοπο της BJCEM www.bjcem.org

Οι αιτήσεις των νέων δημιουργών όλων των μελών του δικτύου του Διεθνούς Οργανισμού  BJCEM -Biennale des jeunes créateurs de l’Europe et de la Méditerranée θα υποβληθούν μόνο σε ηλεκτρονική μορφή στη διεύθυνση:   [email protected] 

Η προθεσμία κατάθεσης φακέλων υποψηφιότητας για επιλογή λήγει στις 26 Ιανουαρίου 2020 (20.00 ώρα Ιταλίας).

Η ανοιχτή πρόσκληση σε μορφή doc

Το έντυπο αίτησης σε μορφή doc 

The open call_english pdf 

ΑΦΙΣΑ MEDITERRANEA 19 School of Waters OPEN CALL