“Creative arts as a path to inclusion”,  10–13/10/2019, Düsseldorf

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ως Εθνική Μονάδα του προγράμματος Erasmus+, ανακοινώνει τη δυνατότητα υποβολής αίτησης συμμετοχής σε σεμινάριο εξεύρεσης εταίρων με θέμα “Creative arts as a path to inclusion” που διοργανώνει η Εθνική Μονάδα Erasmus+ της Γερμανίας Pädagogischer Austauschdienst (PAD) σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, στο Ντίσελντορφ, κατά το χρονικό διάστημα από 10 έως 13 Οκτωβρίου 2019, στο πλαίσιο των Διεθνικών Δραστηριοτήτων Συνεργασίας του Προγράμματος Erasmus+ (Erasmus+ Transnational Cooperation Activities/TCAs).

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα αναπτύξουν ιδέες για σχέδια συνεργασίας στο πλαίσιο της δράσης των «Συμπράξεων ανταλλαγών μεταξύ σχολείων» και θα ξεκινήσουν να προετοιμάζουν τις αιτήσεις τους. Το θέμα του σχεδίου συνεργασίας θα είναι ελεύθερο, θα δοθούν, ωστόσο, στους συμμετέχοντες ερεθίσματα ως προς το περιεχόμενό του και παραδείγματα καλών πρακτικών για το πώς μπορούν να αξιοποιηθούν οι δημιουργικές τέχνες (creative arts) ως όχημα για την επίτευξη της συμπερίληψης (inclusion) στο πλαίσιο μιας «Σύμπραξης ανταλλαγών μεταξύ σχολείων» του προγράμματος Erasmus+.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε συμμετέχοντες που `προέρχονται από τον χώρο της εκπαίδευσης και, ειδικότερα, σε διευθυντές/τριες σχολικών μονάδων, καθώς και σε εκπαιδευτικούς μαθητών/τριών ηλικίας από 6 έως και 16 χρονών. Στην αίτησή τους, θα πρέπει να καταδεικνύεται με σαφήνεια η πρόθεση του σχολείου να καταθέσει αίτηση Σύμπραξης Ανταλλαγών μεταξύ σχολείων (School Exchange Partnerships Program), λαμβάνοντας υπόψη τη θεματική του εν λόγω σεμιναρίου. Επίσης, θα συνεκτιμηθεί η απουσία προηγούμενης εμπειρίας σε υλοποίηση σχεδίων σχολικών συμπράξεων στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+. Τέλος, σημειώνεται ότι θα γίνει δεκτός ένας συμμετέχων από κάθε σχολείο.

  • Τομέας: Σχολική Εκπαίδευση
  • Ημερομηνία και τόπος διεξαγωγής: 10/10/2019 – 13/10/2019, Düsseldorf
  • Αριθμός διαθέσιμων θέσεων: 2
  • Εκτιμώμενο κόστος ταξιδίου: Έως 600€ ανά άτομο
  • Γλώσσα Εργασίας: Αγγλική

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να υποβάλλουν την αίτηση τους στο [email protected] μέχρι τις 5 Ιουλίου 2019. Όλα τα πεδία της αίτησης και η Υπεύθυνη δήλωση (Declaration) θα πρέπει να είναι πλήρως συμπληρωμένα προκειμένου να ληφθεί υπόψη. Η αίτηση θα πρέπει να φέρει την υπογραφή του αιτούντα και του νομίμου εκπροσώπου.

Αναλυτικές πληροφορίες υπάρχουν στην επισυναπτόμενη πρόσκληση «Final Call TCA».