21 03 16 gymnasio

21-03-19 Πρόσκληση σε φορείς για εκπαιδευτικά προγράμματα 

Ενόψει του ετήσιου προγραμματισμού του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων, για το σχολικό έτος 2019-2020, η Γενική Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους (φορείς, οργανισμούς, υπηρεσίες, ΑΕΙ, ΜΚΟ, επιστημονικές ενώσεις, δήμους, υπουργεία, νοσοκομεία, μουσεία, αθλητικές ομοσπονδίες, κ.ά.) οι οποίοι επιθυμούν να υποβάλουν προς έγκριση προτάσεις για (α) εκπαιδευτικά προγράμματα, (β) εκπαιδευτικές δράσεις, (γ) εκπαιδευτικό υλικό και (δ) μαθητικούς διαγωνισμούς, που απευθύνονται σε μαθητές/τριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να προβούν στις παρακάτω ενέργειες: 

α) να επισκεφθούν τον ιστότοπο του ΙΕΠ http://iep.edu.gr/el/prodiagrafes-aksiologisis-aitimaton-egkrisis-ekpaideftikon-programmaton-drastiriotiton-kai-ekpaideftikoy-ylikoy, όπου ορίζονται οι προδιαγραφές αξιολόγησης αιτημάτων έγκρισης εκπαιδευτικών προγραμμάτων, δραστηριοτήτων, μαθητικών διαγωνισμών και εκπαιδευτικού υλικού,

β) να καταθέσουν φάκελο στον οποίο θα περιέχονται όλα τα αναγκαία στοιχεία και δικαιολογητικά που θα αιτιολογούν την έγκριση των υποβαλλόμενων προτάσεων, κατά προτίμηση ηλεκτρονικά ή, στην περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, ταχυδρομικά στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΠΕΘ.

Επισημαίνεται ότι τα σχετικά αιτήματα υποβάλλονται από τη Δευτέρα 1η Απριλίου 2019 έως και τη Δευτέρα 1η Ιουλίου 2019 και σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής τους δεν θα εξετάζονται.

  • Τα αιτήματα που αφορούν εκπαιδευτικά προγράμματα, δράσεις και εκπαιδευτικό υλικό υποβάλλονται στη Διεύθυνση Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία.
  • Τα αιτήματα που αφορούν εκπαιδευτικά προγράμματα, δράσεις και εκπαιδευτικό υλικό και απευθύνονται αποκλειστικά σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης υποβάλλονται στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.
  • Τα αιτήματα που αφορούν μαθητικούς διαγωνισμούς υποβάλλονται στις αρμόδιες Διευθύνσεις:

- Δ/νση Προγραμμάτων, Σπουδών & Οργάνωσης Π.Ε.,

- Δ/νση Προγραμμάτων, Σπουδών & Οργάνωσης Δ.Ε.,

- Δ/νση Επαγγελματικής Εκπ/σης,

- Δ/νση Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης,

- Δ/νση Φυσικής Αγωγής ή

- Γενική Διεύθυνση Σπουδών Π.Ε. & Δ.Ε, για αιτήματα που αφορούν περισσότερες από μία Δ/νσεις.

Τα ως άνω αιτήματα υποβάλλονται με τους εξής τρόπους:

α. μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [email protected] με ανώτατο μέγεθος συνημμένων αρχείων τα 10 ΜΒ ή

β. μέσω της υπηρεσίας ηλεκτρονικής διαχείρισης αιτήσεων των πολιτών προς το ΥΠ.Π.Ε.Θ. «e-Αίτηση» (https://mydocs.minedu.gov.gr/), η οποία επιτρέπει την παρακολούθηση της κατάστασης του υποβληθέντος αιτήματος και παρέχει τη δυνατότητα επισύναψης αρχείων μεγέθους έως 50ΜΒ.

Ως προς τον τρόπο υποβολής αιτημάτων επισημαίνονται τα εξής:

  1.     Στην περίπτωση επιλογής ηλεκτρονικών μέσων, εάν ο όγκος των συνημμένων δικαιολογητικών ξεπερνά το επιτρεπτό όριο της υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ΥΠ.Π.Ε.Θ. ή της υπηρεσίας ηλεκτρονικής διαχείρισης αιτήσεων των πολιτών προς το ΥΠ.Π.Ε.Θ. «e-Αίτηση», προτείνεται για τη μεταφόρτωση αρχείων η χρήση υπηρεσίας μόνιμης φύλαξης και διαμοιρασμού αρχείων στο διαδίκτυο (σύστημα cloud), χωρίς χρονικό περιορισμό αποθήκευσης.
  2. Εάν δεν είναι εφικτή η ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων και των συνοδευτικών υλικών τους, αυτά μπορούν να αποστέλλονται σε δύο αντίτυπα στην ταχυδρομική διεύθυνση:

                Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

                Ανδρέα Παπανδρέου 37

                15180 Μαρούσι Αττικής

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα/ δράσεις, το εκπαιδευτικό υλικό και οι μαθητικοί διαγωνισμοί που εγκρίνονται με την ανωτέρω διαδικασία αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΥΠΠΕΘ http://www.e-yliko.gr/.