ΜΠΟΜΠΕΤΣΗ

01-11-23 Διεξαγωγή διήμερου επιμορφωτικού εργαστηρίου με θέμα “Learning environments where modern languages flourish/EOL”, την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023, στην Αίθουσα  Εκδηλώσεων του Υπουργείου, Jacqueline de Romilly

Η Γενική Δ/νση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία εργαστήριο με  θέμα “Learning environments where modern languages flourish/EOL”, την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023, στην Αίθουσα  Εκδηλώσεων του Υπουργείου, Jacqueline de Romilly.

Το εν λόγω εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σύγχρονων Γλωσσών (European Centre for Modern Languages/ECML) του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Συμμετείχαν Σύμβουλοι Εκπαίδευσης Ξένων Γλωσσών (ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07) Π.Ε. και Δ.Ε. από διάφορες περιοχές της χώρας και Σύμβουλοι Ξένων Γλωσσών του Ι.Ε.Π.

Κατά την έναρξη των εργασιών, χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας Π.Ε., Δ.Ε. και Ε.Α. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., κ. Ιωάννης Κατσαρός.

Επιμορφώτριες ήταν η κ. Marie-Christine Clerc-Gevrey και η κ. Silvia Minardi, συνεργάτες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Σύγχρονων Γλωσσών.

Σημειώνεται ότι το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. εκπροσωπείται σε όλα τα όργανα διοίκησης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Σύγχρονων Γλωσσών από την αρμόδια υπηρεσία (Γενική Δ/νση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης).

Ειδικότερα, τακτικός εκπρόσωπος στο Διοικητικό Συμβούλιο είναι ο Προϊστάμενός της οικείας Γενικής Διεύθυνσης, κ. Παναγιώτης Πασσάς, με αναπληρωματική εκπρόσωπο την κ. Αικ. Μπομπέτση, αρμόδια για θέματα Ευρωπαϊκού Κέντρου Σύγχρονων Γλωσσών στη Δ/νση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων.

Τέλος, ο Προϊστάμενος της οικείας Γενικής Διεύθυνσης, κ. Παναγιώτης Πασσάς, εξελέγη πρόσφατα στο Προεδρείο (Bureau) του Οργανισμού, για 2η συνεχόμενη θητεία.

Ετικέτες